Számítógépek - Okostelefonok

Az okostelefonok 2013-ban elöntik a piacot

Az idei évben csaknem egymilliárd okostelefont szállítanak majd le a gyártók, amivel a vezetést is átveszik a hagyományos mobiloktól - 2017-re csak Android készülékekbõl ennyi találhat gazdára.

Egyszerre futott be az IDC, illetve a Canalys elõrejelzése, ám amíg elõbbi elsõsorban az idei évvel, annak kiemelt fontosságával foglalkozik, utóbbi már hosszabb távon vetíti elõre a várható fejleményeket, egészen az évtized második feléig.

Az okostelefonok 2013-ban elöntik a piacot

Lássuk, mit várnak a piackutató cégek ezen a területen.

Az IDC leginkább azt emeli ki saját anyagában, hogy az okostelefonok szegmense éves szinten egyharmadával bõvül majd, idén pedig ezzel csaknem egymilliárd, egészen pontosan 958 millió készüléket szállíthatnak le, míg tavaly ez a szám még 722 millió volt.

rdekesség, hogy éves szinten most elõször érkezik majd több okostelefon, mint hagyományos mobil, az okosok a teljes piac 52 százalékát kaparintják majd meg, ebbõl a növekedésbõl pedig majdnem 65 százalékkal a fejlõdõ régiók veszik majd ki részüket (2010-ben még mindössze 43 százalékban voltak itt jelen ezen országok).

A felhasználók számára kedvezõ hír, hogy az átlagos eladási ár tovább csökken, ez 2011-ben 443 dollár, tavaly 407 dollár volt, idén pedig 372 dollár lesz.

Tovább a teljes cikkhez >>> www.sg.hu

<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó cikkek:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi GáborHozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: