IKT műhely - Netbiztonság

Email feltörő programokkal harcol a Google

Több tízezer iráni felhasználó Gmail-fiókját akarták feltörni email feltörő programmal az utóbbi hetekben, aminek feltehetőleg köze van ahhoz, hogy pénteken elnökválasztás lesz Iránban, gyaníthatóan megpróbálták befolyásolni a választópolgárokat – közölte szerdán a Google.

A kampányszerű támadás Iránból indult ki, email-alapú adathalászat volt, és arra akarták rávenni a gyanútlan fióktulajdonosokat, hogy adják meg felhasználónevüket és jelszavukat.

 

A Google-nál szabály, hogy figyelmeztetni kell a felhasználókat az "államilag támogatott támadásokra és más gyanús tevékenységre", de a cég nem nevezte meg a támadás elkövetőjét vagy elkövetőit, csak annyit közölt, hogy szemmel láthatóan ugyanaz a csoport tette, mint amelyik 2011-ben hamis digitális tanúsítványokat készített.

A Google internetbiztonsággal foglalkozó blogján közölte szerdán egy olyan adathalász email képernyőképét, amelyet az összehangolt támadásban használt a magát a szolgáltatás üzemeltetőjének kiadó elkövető.

Az Email.

Settings@gmail.

Tovább a teljes cikkhez >>> hvg.hu

<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó cikkek:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor

 


 

 

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: