Hírek - IKT hírek röviden

Active Authentication: biztonsági azonosítás az Azure-ban

A Microsoft tegnap bejelentette Active Authentication nevű szolgáltatását, mellyel lehetővé teszi a Windows Azure Active Directoryt használók számára a többlépcsős azonosítás alkalmazását.

Az Active Authenticationt használó vállalatok IT szakemberei a szolgáltatás engedélyezésével fokozhatják a felügyeletük alatt lévő rendszerek biztonságát azzal, hogy a szokásos bejelentkezésen felül egy további lépcsőt is hozzáadnak az azonosítási folyamathoz.

 
Active Authentication: biztonsági azonosítás az Azure-ban

Miután valaki beütötte a felhasználónevét és jelszavát, az Active Authentication okostelefonos alkalmazás vagy automatizált telefonhívás/üzenetküldés módszer használatával újra meg kell erősítenie kilétét.

A szolgáltatást a Microsoft a tavaly ősszel felvásárolt PhoneFactor technológiájára építette, és a cég véleménye szerint az egyszerű használhatóság mellett az IT adminisztrátorok számára is könnyű menedzselhetőséget kínál.

Az Active Authentication többféle konstrukcióban (felhasználók száma vagy az összes hitelesítés száma per hónap) lehet előfizetni.

A tesztidőszakban az előbbi változat felhasználónként havi 1 dollárba kerül, az utóbbiért pedig 10 hitelesítésenként kér ugyanennyit a Microsoft.

Tovább a teljes cikkhez >>> itcafe.hu

<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó cikkek:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor

 


 

 

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: