IKT műhely - Facebook

Twitter hastagok a Facebookon

A Facebook bejelentette, hogy az oldalon mostantól lehet használni a Twitterből ismert hashtag funkciót.

Egyéb közösségi szolgáltatásokban, mint a Twitter, Tumblr vagy az Instagram már régóta lehet úgy tematikus „csatornákat” létrehozni, hogy a felhasználó a hozzászólását megjelöli egy kettőskereszt karakterrel és egy kulcsszóval (például #xboxonedrm).

 
Twitter hastagok a Facebookon

Az ilyen kulcsszavakra rákeresve a felhasználó egy tematikus beszélgetésfolyamot lát, ami remek megoldás arra, hogy az ember éppen specifikus témákról könnyen és sok információt szerezzen rengeteg felhasználótól.

A Facebook a fentiekhez hasonlóan azért vezeti be ezt a megoldást, hogy felhasználói könnyen tudjanak „nagytotált” kapni valamilyen témáról – erre eddig nem volt lehetőség a több mint egymilliárd tagot számláló közösségi oldalon.

A cég példaként említi a Trónok harca legutóbbi részét, amivel kapcsolatban másfél millió aktivitás volt, de ez a szám eltörpül az Oscar-gála mellett, ami 66,5 millió lájkot, megosztást, hozzászólást generált.

A funkció használatához nem kell mást tenni, csak a hozzászólásunk végére beszúrni a használni kívánt hashtaget.

Tovább a teljes cikkhez >>> itcafe.hu

<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó cikkek:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor

 


 

 

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: