Hírek - IKT hírek röviden

Microsoft megoldások vitorlásoknak - a felhőböl a vízbe

A Microsoft Magyar Vitorlás Szövetséggel kötött együttmûködésének része egy új oktatóterem felállítása, és a vitorlázáshoz kapcsolódó alkalmazások fejlesztése.

Az okostelefonokra, táblagépekre és PC-kre írott alkalmazások ma már egyre több ember életét áthatják, és olyan területeken is megjelennek, ahol korábban a számítástechnika csak elenyésző szerepet játszott.

 
Microsoft megoldások vitorlásoknak - a felhőböl a vízbe

A Microsoft legutóbb a magyar első osztályú futballkluboknak készített alkalmazásokat, amelyek segítségével azok hatékonyabban tarthatják a kapcsolatot szurkolóikkal, és informálhatják őket a mérközéseket, játékosokat érintő legfontosabb tudnivalókról.

A technológia szerepe azonban a sportban sem merül ki a kapcsolattartásban.

A Magyar Vitorlás Szövetség a Microsoft segítségével a Magyar Vitorlás Akadémia keretén belül oktatólaborokat fog kialakítani, amelyekben a tréningeken és táborokban résztvevő gyermekekelméleti képzése és vizsgáztatása folyik.

Mivel a laborok legfontosabb tananyagai az interneten, a felhőből lesznek elérhetők, ezért a létesítmények könnyen mobilizálhatók, az aktuális igényeknek megfelelően átköltöztethetők.

Tovább a teljes cikkhez >>> www.sg.hu

<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó cikkek:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor

 


 

 

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: