IKT műhely - Internetről általában

EU-internet cél: szupergyors internetet minden 2. családnak

A dokumentum problémaként jelöli meg, hogy az uniós háztartásoknak mindössze 2 százaléka rendelkezik szupergyors, másodpercenként 100 megabit (Mbps) feletti sávszélességet kínáló internet-hozzáféréssel, holott a cél az, hogy ez az arány az évtized végére 50 százalékra emelkedjen.

 

Gondot jelent Brüsszel szerint az is, hogy az emberek fele nem vagy alig ért a számítógéphez. Az uniós jelentés szerint Magyarországon az uniós átlagnál valamivel magasabb, 26 százalék azok aránya, akik még soha nem interneteztek.

Képzettség szempontjából viszont Magyarország jobban áll az uniós átlagnál, az embereknek ugyanis több mint fele, 57 százaléka közepes vagy magas szinten tudja használni a számítógépet. A jelentés megállapításai szerint a szélessávú internet szinte mindenhol elérhető már az Európai Unióban, az európai háztartások több mint fele pedig másodpercenként 30 megabitnél nagyobb sávszélességű hozzáféréssel rendelkezik.

Tovább a teljes cikkhez >>> prim.hu

<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó cikkek:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor

 


Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: