IKT műhely - Twitter

Twitter panaszkodás  fukusimából

A Twitteren szidalmazta a fukusimai lakosokat és a parlament tagjait a japán újjáépítési ügynökség egy magas rangú hivatalnoka, aki a 2011-es atomerőmû-baleset áldozatainak segítéséért felel.

Midzuno Jaszuhisza, egy 45 éves hivatalnok "szélsőbalos csőcseléknek" nevezett egy, a fukusimaiakat képviselő csoportot, és azt írta, hogy egyedül az intelligencia hiánya miatt tudja sajnálni a két éve földrengés, szökőár és atomkatasztrófa által sújtott régió lakosait - jelentette az NHK japán televízió csütörtökön.

 

A hivatalnok emellett "megrögzött hazudozónak" nevezett egyes honatyákat, és "bombázásként" értékelte, amikor kérdést tettek fel neki a parlamentben.

Nemoto Takumi újjáépítési miniszter elítélte a tweeteket, bocsánatot kért a történtek miatt, és azt ígérte, hogy meg fogja büntetni a hivatalnokot.

A tavaly februárban felállított újjáépítési ügynökség munkáját gyakran érik bírálatok a 2011. márciusi hármas katasztrófa által érintett területek helyreállításának lassúsága és átláthatatlansága miatt.

A helyzetet jól jellemzi, hogy a Fukusimából és a katasztrófa által érintett további nyolc prefektúrából két éve kitelepített 470 ezer emberből 315 ezren a mai napig átmeneti szállásokon élnek.

Tovább a teljes cikkhez >>> www.sg.hu

<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó cikkek:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor

 


 

 

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: