Hírek - IKT hírek röviden

Milyen lesz a Google közösségi navigációs dugófigyelője?

A felvásárlásról két nappal korábban számolt be izraeli lapértesülések nyomán a Wall Street Journal, kedden azonban a Google hivatalosan is megerősítette azt a vállalat blogján.

A Brian McClendon, a cég térképszolgáltatásaiért felelős részlegének alelnöke szerint a száz fős fejlesztői gárdával rendelkező Waze beolvadásával sokat javulhat a Google Maps és a Google Navigáció dugófigyelő funkciója.

A Waze egy mobilinternetes kapcsolattal használható navigációs megoldás, amelyet teljes egészében az azt használó közösség alakít ki.

Útvonalaik alapján alakult ki maga a térkép, amelynek szoftvere automatikusan forgalmi adatokat is továbbított a rendszernek.

A Google tájékoztatása szerint a Waze száz fős fejlesztőcsapata Izraelben folytatja munkáját, és egyelőre különálló részlegként tevékenykednek.

Ettől függetlenül az általuk megvalósított, a járműforgalommal kapcsolatos frissítéseket a Google Mapset használók is élvezhetik majd.

Tovább a teljes cikkhez >>> www.origo.hutechbazis

<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó cikkek:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor 

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: