Hírek - IKT hírek röviden

Androidos olcsó játékgépek jönnek a piacra

Nem kell a drága játékkonzol ahhoz, hogy az ember játsszani kezdjen: olcsó androidos játékgépek jönnek, így tableten is lehet mérges madarakkal célbalőni, vagy zombi növényeket nevelgetni a kéertben.

Az érintőképernyős eszköz és a Facebook népszerűvé válása megszüntette a videojátékozáshoz fűződő előítéletek nagy részét: már nem csak a konzol előtt ülő kamasz lehet gamer, hanem a virtuális farmját gondozó nagymama is.

Az újdonsült játékosonak azonban nem 130-150 ezer forintos csúcskonzolokra van szükségük - nem is fizetnének ki ennyit egy játékgépért -, nekik készülnek az olcsó androidos készülékek.

Beváltatlan ígéret az OuyaMinden androidos konzolok atyja az Ouya, amire a 2012 nyarának végén gyűjtötték össze a pénzt a Kickstarter ötletportálon.

A 99 dolláros, azaz alig 22 ezer forintba kerülő konzolban az Nvidia Tegra 3 processzora dolgozik, ugyanaz, mint ami a csúcsmobilok egy részében.

Az eredeti adománygyűjtésbe beszállók lassan már megkapták az Ouya konzoljaikat, a weboldalon azonban továbbra is csak előrendelni lehet az eszközt.

Tovább a teljes cikkhez >>> www.origo.hutechbazis

<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó cikkek:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor 

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: