Hírek - IKT hírek röviden

Milyen árakon jönnek az Xbox 1 játékok - jobb lesz spórolni

Bár a két legnagyobb konzolgyártó már korábban bemutatta videojátékait, a PlayStation 4-ről és az Xbox One-ról csak a most zajló E3 játékipari kiállításon fedtek fel olyan fontos részleteket, mint például a vételár.

Míg nyolc évvel ezelőtt a Microsoft gépe volt olcsóbb, ezúttal a Sony próbálja a kedvezőbb árral magához csábítani a vásárlókat.

A cégek bejelentése szerint a PlayStation 400 euróba, vagyis nagyjából 120 ezer forintba kerül majd, míg az Xbox One-ért 500 eurót, mintegy 150 ezer forintot kérnek el.

A két konzol paraméterei hasonlóak, az árkülönbség abból adódik, hogy az Xbox One-t csak a legújabb Kinect mozgásérzékelő szenzorral együtt lehet majd megvenni, míg a PS4-ből létezik ehhez hasonló irányítót nem tartalmazó alapcsomag is.

A PlayStation és az Xbox jelenlegi generációját már ötvenezer forint körüli összegért haza lehet vinni, ehhez képest a jócskán százezer forint feletti ár a potenciális vásárlókat elriasztja Magyarországon, még akkor is, ha az eszközök egyben médialejátszók is.

Pedig nemrég kiszámoltuk, hogy egy hasonló grafikai színvonalú játékok futtatására alkalmas PC-t ennél jóval drágábban, közel háromszázezer forintból sikerült kihozni.

Tovább a teljes cikkhez >>> www.origo.hutechbazis

<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó cikkek:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor 

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: