Hírek - IKT hírek röviden

Egy nap a Google kamerás autó nyomában

Május óta újra a magyar utakat róják a Google kamerás autói, hogy felfrissítsék a több éve készült panorámákat.

A becsléseink szerint több tízmillió forintos felszerelésű Street View-autókról a cég híresen szűkszavúan nyilatkozik, ezért elhatároztuk, egy napon át nyomon követünk egy kamerás Opel Astrát.

Szerencsére olvasóink korábbi visszajelzései nyomán hamar sikerült azonosítani azt a Budapesthez közeli szállodát, amelynek parkolójában az országot végigfotózó járműflotta egyik része állomásozik.

Két különböző napon is felkerestük a helyszínt, de távozó Street View-autót soha nem sikerült elcsípnünk, sem kora reggel, sem több óra várakozás után.

Bár a közeli virágüzlet egyik eladója, illetve egy benzinkutas is említette, hogy a környéken meg szoktak fordulni a kamerások, nem találkoztunk vele.

Végül kibővítettük kutatóhálózatunkat, futárszolgálatokat, taxis- és közlekedési társaságok diszpécsereit kerestük meg: a módszer bevált, a keresés harmadik napján egy taxis jelezte, hogy a Google autója egy benzinkút parkolójában várja, hogy elálljon a szemerkélő eső.

Tovább a teljes cikkhez >>> www.origo.hutechbazis

<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó cikkek:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor 

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: