Hírek - IKT hírek röviden

Szárnyaival csapdos a robotholló

A Robo-Raven, vagyis robotholló névre keresztelt az amerikai hadsereg kutatórészlegének munkatársai a University of Maryland szakértőivel közösen fejlesztették ki tíz éves munkával.

A robot különlegessége, hogy nem csupán viseli a madár nevét, valóban nem repülőhöz hasonlóan, hanem szárnyaival verdesve tud repülni.

Ez azért praktikus, mert a szárnyaival verdeső robot sokkal halkabban tud megközelíteni bármilyen célpontot egy helikopterhez vagy repülőhöz hasonló formájú drónnál.

A madárként való repülés megvalósítása azonban rendkívül nehéz feladat volt, mivel ahhoz, hogy a szárnyak csapkodása képes legyen a levegőben tartani a robotot, annak rendkívül könnyűnek kell lennie.

A 34,3 centiméteres fesztávú szárnyakkal rendelkező robot nem is hétköznapi anyagokból készült, így teljes tömege kevesebb tíz grammnál, ami nagyjából egy okostelefon tömegének a tizede.

A gépmadár egyes alkotóelemei szénszálas műanyagból készülnek, másokat polimer anyagokból lézerrel vágták ki, illetve 3D-nyomtatással állítottak elő - adta hírül a Daily Mail brit napilap.

Tovább a teljes cikkhez >>> www.origo.hutechbazis

<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó cikkek:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor 

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: