Hírek - IKT hírek röviden

Google internet szolgáltatás légballonokból

A Project Loon nevet viselő kísérleti projektje keretében a Google mintegy húsz kilométeres magasságba juttatna el meteorológiai ballonokra szerelt, napelemekről működő hálózati eszközöket.

Ez a magasság a sztratoszféra, a Föld légkörének az a rétege, ahol a felülről érkező hő és az alulról érkező meleg légáramlatok egyensúlyt hoznak létre.

Húsz kilométer magasan, a viharoktól távolBár a sztratoszférában is vannak ellentétes irányú légáramlatok, a Loon létrehozói szerint ha folyamatosan szabályozzák a ballonok magasságát, azokat ilyen magasságban nagyjából azonos pozícióban lehet tartani.

Ráadásul a tizenöt méteres átmérőjű léggömbök ebben a magasságban nincsenek kitéve eső, hó vagy viharok viszontagságainak sem.

A Google által használt léggömböket ugyanaz a cég gyártja, amely a Felix Baumgartner űrugrásához használt felszerelést is készítette, de a NASA számára is gyárt felszerelést - írja a Wired.

Így működik a LoonA Google munkatársai kísérleti projektként harminc léggömbbel már meg is kezdték a felhők felett lebegő, internetet szolgáltató hálózat kiépítését, amely jelenleg ötven új-zélandi tesztelő számára szolgáltat elérést.

Tovább a teljes cikkhez >>> www.origo.hutechbazis

<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó cikkek:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor 

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: