IKT műhely - Netbiztonság

Az internet szemmel tartása százmilliókba kerül a németeknek

A német szövetségi nemzetbiztonsági szolgálat (Bundesnachrichtendienst – BND) újabb, 100 millió eurós fejlesztésbe kezd, hogy növeljék az internetes kommunikáció ellenőrzésének mértékét – állítja aDer Spiegelvasárnapi számában megjelent riportjában.

A tudósítás szerint a projekt fő célja, hogy a Németország és a külföldi államok közötti kommunikáció megfigyelésének minőségét növeljék: jelen pillanatban az adatforgalomnak és a telefonos kapcsolattartásnak csak az öt százalékát monitorozzák, a fejlesztés után ez felmehet a törvény biztosította 20 százalékra.

A százmillió euróból a szolgálat 100 új alkalmazottat vesz majd fel, illetve számítástechnikai kapacitását fogja bővíteni.

A lap beszámol arról, hogy a Hans-Peter Friedrich belügyminiszter állítása szerint a BND nem gyűjt, nem tárol adatokat, hanem csak terrorveszély után kutatva szűrik a forgalmat, hogy ráakadjanak a gyanús tevékenységekre.

Erre viszont mindenképp szükség van a mai világban, mondta el a miniszter, aki hozzátette, hogy az elhárítás nem maradhat le a bűnözők mögött technikai értelemben sem.

 

Tovább a teljes cikkhez >>> itcafe.hu

<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó cikkek:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor 

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: