Hírek - IKT hírek röviden

Hamarosan debütál a 8 magos Intel Haswell-E asztali processzor

A vállalat a tervek szerint az Ivy Bridge-E platformot 2013 második felében vezeti be, amely azonban csak kis növekményeket tartalmaz specifikációban és teljesítményben a 2012-ben kibocsátott Sandy Bridge -E platformhoz képest.

Ezért most a figyelem a 2014-ben érkező Haswell-E szórakoztató fokozatú platform felé irányul, amely viszont jelentős erőfölénnyel rendelkezik az előző generációhoz - Ivy Bridge-E - képest.

Az Intel Haswell-E az Intel következő generációs teljesítmény orientált platformja, melynek bevezetésére az ütemezés szerint 2014 második felében kerül sor.

A világ legnagyobb félvezető gyártója egy nagyot lép előre és ad a felhasználóknak egy nagy teljesítményű 8 magos asztali CPU-t.

Ez egy nagy ugrás a ma kapható 4-6 magos processzorokhoz képest.

Mivel az Intel 2014-ben vezeti a 8 magos Haswell-E processzort, abban az évben nem lesz kapható utódja a 14 nm-es Broadwell.

Tovább a teljes cikkhez >>> prim.hu

<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó cikkek:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor 

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: