Hírek - IKT hírek röviden

KKV-k a felhőben: a számítástechnikai felhő használatáról készült kutatás a Microsoftnál

A kutatás során, amelynek adatfelvétele 2013 februárjában zajlott, 25 vagy kevesebb alkalmazottat foglalkoztató cégeket kerestek meg szerte Európában - hazánkból 200 kkv vett részt a felmérésben.

A kutatás szerint a hazai kisvállalkozások 24 százaléka bízik abban, hogy pénzügyi helyzete az elkövetkező egy évben javulni fog - ez némileg elmarad mind az európai, mint a közép-európai átlagtól, amely egyaránt 30%. A régióban csupán a csehek és a görögök pesszimistábbaka magyaroknál (19, ill.

míg Nyugat-Európában a hollandok bíznak legkevésbé a jövőben (15%).

A legoptimistább nemzetnek Törökország bizonyult (64%), a második helyen az írek futottak be (51%), akiket nem sokkal lemaradva a románok követtek (48%).

Érdekes módon, azok a magyar vállalkozások, amelyek használnak valamilyen felhőszolgáltatást, nagyobb arányban bíznak a javulásban (26%), mint azok, amelyek egyetlen ilyen megoldással sem élnek (19%).

Még nagyobb a különbség, ha a válaszadó vállalkozások „életkorát” vizsgáljuk - a hat évnél idősebb cégeknek mindössze 17%-a bízik a fejlődésben, míg az ennél fiatalabbaknak 37%-a!

Tovább a teljes cikkhez >>> prim.hu

<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó cikkek:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor 

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: