Számítógépek - Okostelefonok

Nokia-Siemens házasság közeleg?

Újabb hírek láttak napvilágot azzal kapcsolatban, hogy a Nokia és a Siemens közös vállalatát, a Nokia Siemens Network-öt a tulajdonosok eladnák - írja a Portfolio hu.

Az oldal szerint a tranzakció egyrészt pénzt hozhat a Nokiának, másrészt megnyithatja az utat egy újabb tranzakció előtt: a Microsoft felvásárolhatja a bajba jutott finn mobilgyártót.


Az NSN eladásával kapcsolatban már korábban is felröppentek találgatások, most azonban bennfentes információk alapján egyre közelebb lehet az üzlet.

A Portfolio hu által idézett szakértők szerint azért lehet érdekes a Nokia Siemens Networks eladása, mert azzal megnyílhatna az út egy újabb tranzakció előtt: a Microsoft felvásárolhatná a Nokiát.

A felvásárlás a Nokia szempontjából azért lenne előnyös, mert így időt nyerne a Lumia termékvonal kiépítéséhez, a Microsoft pedig magához köthetné a Nokiát, az egyetlen nagy gyártót, amely a Windows Mobile platform mellett tette le a voksát.

Tovább a teljes cikkhez >>> hvg.hu

<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó cikkek:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi GáborHozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: