Hírek - IKT hírek röviden

Fesztiválveszély - vigyázz az okostalefonoddal

A Norton legfrissebb kutatása szerint a fesztiválozók 77 százaléka kiemelten fontosnak tartja, hogy okostelefonját is magával vigye a rendezvényekre, 35 százalékuk viszont egyáltalán nem foglalkozik a készülékén tárolt adatok biztonságával.

A Norton kutatása rávilágít arra is, hogy a harminc évnél fiatalabbak inkább hajlandóak óvintézkedéseket tenni okostelefonjuk védelmére, mint az idősebbek - például az ötven év felettiek.

Ennek ellenére a koncerteken és fesztiválokon ők veszítik el gyakrabban, vagy tőlük lopják el nagyobb számban a mobilokat.

A legkevésbé Észak-Amerikában figyelnek az emberek telefonjuk biztonságára (40 százalék), a legóvatosabbak a dél-amerikaiak (18 százalék), a legtöbb készüléket pedig Kínában tulajdonítják el (56 százalék) a felmérés szerint.

A Norton által megkérdezett fesztiválozók 78 százaléka készített már fényképeket és videókat a telefonjával, 50 százalékuk pedig a közösségi oldalakon is megosztotta ezeket.

A kutatásból kiderült, hogy a nők szívesebben posztolnak, illetve jelentkeznek be az egyes rendezvényekre a közösségi felületeken, mint a férfiak.

Tovább a teljes cikkhez >>> hvg.hu

<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó cikkek:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor 

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: