Hírek - IKT hírek röviden

Vissza az időben - Vezetékre váltanának a mobilosok?

Az európai távközlési piac szereplői közül egyre többen helyezik át látványosan a fókuszt a mobilszolgáltatásokról a vezetékes szolgáltatásokra, az egyre kisebb bevétellel kecsegtető mobilos megoldások helyett újra a vezetékes interneten és a tévén van a hangsúly – írja a HWSW.

Az IDC piackutató előrejelzése szerint a cord cutting időszakának olyannyira vége, hogy a következő években a nyugat-európai távközlési szolgáltatók az idei beruházási összeg dupláját fordíthatják a vezetékes infrastruktúra fejlesztésére. Az okok közt elsősorban a mobilszolgáltatásokból származó bevételek drasztikus csökkenése emelkedhet ki: a régióban 2000 és 2012 között 51 dollárról 38 dollárra esett vissza a mobilcégek egy előfizetőre jutó árbevétele – írja a.

Az informatikai szakoldal szerint a tévés műsorszolgáltatásban a magyar mobilszolgáltatók közül egyelőre csak a saját hálózattal rendelkező Magyar Telekom rendelkezik komoly pozícióval (a cég több mint 850 ezer tévés ügyféllel a második legnagyobb tévészolgáltató az országban), de a Telenor is igyekszik óvatosan puhatolózni ebbe az irányba. A norvég tulajdonban álló társaság múlt héten pedig bejelentette, hogy az Antenna Hungária fizetős DVB-T szolgáltatását, a MinDig TV Extrát kínálja kedvezménnyel egyes mobilnetes díjcsomagjai mellé.

Tovább a teljes cikkhez >>> hvg.hu

<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó cikkek:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor 

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: