Hírek - IKT hírek röviden

A Google-szemüvegtől több ország is tart

Az ausztrál, új-zélandi, kanadai, mexikói, izraeli és svájci adatvédelmi biztosok közös levélben keresték meg a Google elnök-vezérigazgatóját, Larry Page-et.

Üzenetükben az egyelőre fejlesztés alatt álló Google-szemüveg okosszemüveg működésének nem ismert funkcióival kapcsolatos kérdésekre akarnak választ kapni - írja a CNet technológiai hírportál.

Az adatvédelmi szakembereknek azért vannak aggályaik az intelligens szemüveggel kapcsolatban, mert azzal észrevétlenül lehet álló-, vagy mozgóképes felvételeket készíteni bárkiről vagy bármiről.

A szakértők problémásnak tartják, hogy eddig kizárólag újságcikkekből értesülhettek a várhatóan jövőre piacra kerülő eszköz képességeiről és szolgáltatásairól, ők pedig azt szeretnék, ha a keresőcég megosztaná az eszköz valódi képességeit, hogy még véletlenül se kelljen spekulációkra alapozva vizsgálniuk azt.

A Google egyébként nemrég bejelentette, hogy egyelőre nem engedélyezi arcfelismerő funkciók használatát a szemüveggel.

A keresőcég szerint még túl korai fázisban van a Glass fejlesztése, így nem ismert az eszköz minden funkciójának pontos működése.

Tovább a teljes cikkhez >>> www.origo.hu/techbazis

<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó cikkek:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor 

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: