Hírek - IKT hírek röviden

Böngészőben fuitó játékok - nem mindenki örül neki

A Google böngészőfejlesztői kezdettől fogva a nyílt webes technológiákat népszerűsítik, és ennek egyik legjobb módja, ha a böngészőben futtatható játékokat készítenek.

Van már több ilyen is, de itt a legújabb: a Cube Slam.

A Google Creative Labs nevében Clem Wright jelentette be a múlt héten a hivatalos blogban a Chrome Experiment keretében készített böngészős játékot.

Az oldalmozgással visszaadandó labdára épülő játéktípus maga ugyan egyike a legősibb számítógépes játékoknak (az Atari Pongja indította ezt az 1970-es évek elején, nálunk is futott tévéfoci néven), de talán épp ezért alkalmas arra, hogy az új, nyílt technológiákat közel vigye a nagyközönséghez is.

A Cube Slam a WebRTC-re épül, és épp ez a nagy újdonsága: lehet ugyan normál módban a gép (egy medve) ellen is játszani, de sokkal izgalmasabb valódi partnerrel online – és ezt a lehetőséget a videócsevegésre használt WebRTC biztosítja, mégpedig természetesen úgy, hogy a böngészőbe nem szükséges külön beépülőt, plug-int telepíteni.

A többjátékos mód a Chrome-hoz, illetve a Chrome OS-hez van kötve: vagyis a medvével lehet játszani mondjuk Firefoxszal is, de egy ismerőssel már nem – mobilra még nincs kész, de a fejlesztők azt ígérik, hogy még idén megjelenik.

Tovább a teljes cikkhez >>> itcafe.hu

<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó cikkek:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor 

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: