IKT műhely - Facebook

Videó feltöltése Facebookra az Instagram-mal

Most már mini videó feltöltés is lehetséges az Intagrammal. A 2010-ben indított Instagram egy képmegosztó és egy közösségi oldal kombinációja, amelyet tavaly vásárolt fel a Facebook.

Csütörtök este a Facebook főhadiszállásán Mark Zuckerberg, a közösségi oldal alapítója bejelentette, hogy a felvásárlását követően megháromszorozták az egyelőre külön alkalmazásként elérhető Instagram fejlesztőinek számát.

Rövidfilmek 15 másodpercbenA feltöltött képeket a Facebookra vagy Twitterre is posztoló Instagramra mostantól nem csak jellegzetes effektekkel ellátott fotókat lehet feltölteni, hanem rövid videókat is.A felvehető és megosztható felvételek hossza legfeljebb 15 másodperc lehet - derült kiKevin Systrom, a szájt vezetőjének bemutatójából.

Hasonló szolgáltatást a Twitter által fejlesztett, tavaly ősszel indítottVine nevű szájt is kínál, oda azonban legfeljebb hat másodperces videót lehet feltölteni. A mozgóképes klipekhez tizenhárom új filmes effektet is fejlesztettek, amelyek nem azonosak a fotókra ráhúzható filterekkel.

Tovább a teljes cikkhez >>> www.origo.hu/techbazis

<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó cikkek:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor 

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: