Hírek - IKT hírek röviden

Photoshop Premiere videószerkesztés a felhőből

A Photoshop képszerkesztő szoftveréről ismert amerikai cég még májusban jelentette be, hogy többé nem készít dobozos verziót a Creative Suite néven ismert csomagjában lévő szoftverekből, így például az Illustrator kiadványszerkesztőből és a Premiere videovágóból sem.

A szoftverek legújabb verzióit az Adobe már kizárólag online előfizethető módon kínálja, ami viszonylag alacsony összegű havidíj ellenében teszi hozzáférhetővé a professzionális felhasználásra szánt termékeket.Ez azonban nem akadályozta meg a szoftverkalózokat abban, hogy alig több mint egy nappal később már offline változatban adják ki a Photoshop Creative Cloud 14.0-es verzióját, ami többek közt a Pirate Bay torrentszájton is elérhető.

Az Adobe korábbi termékei is népszerűek voltak a kalózoldalakon, hiszen egy otthoni felhasználó többnyire nem tudja megengedni egy százezer forintnál drágább alkalmazás megvásárlását.A felhőalapú, havi néhány ezer forintos díjért elérhetőszoftvercsomag megjelenésétől a kalózkópiák visszaszorulását várja az Adobe.

Tovább a teljes cikkhez >>> www.origo.hu/techbazis

<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó cikkek:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor 

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: