IKT műhely - Netbiztonság

Az adatok titkosítása hatékony adatvédelmet nyújt az interneten

A korábbi CIA-alkalmazott, Edward Snowden a Guardian című brit napilap egyik olvasójának válaszolva megírta, hogy tapasztalatai szerint az adatok titkosítása hatékony adatvédelmet nyújt az interneten.

A megfelelően megvalósított, erős titkosítást alkalmazó rendszerek azon néhány dolog közé tartoznak, amelyekben még meg lehet bízni.

Sajnos azonban a legtöbb végpont védelme olyan borzasztóan gyenge, hogy az NSA - vagyis elektronikus hírszerzésre szakosodott Nemzetbiztonsági Ügynökség - gyakran talál módot a titkosítás megkerülésére.A hétköznapi internetes szolgáltatások többsége esetében a világhálón bonyolított adatforgalom nincs, vagy csak részben van titkosítva.

Olyan megoldásokat kerestünk, amelyek illetéktelenek számára értelmezhetetlenné teszik az online zajló kommunikációt.Amnéziás Linux paranoiásoknakSnowden nem véletlenül emelte ki a végpontok védelmének fontosságát: hiába a legerősebb titkosítás, ha közben a számítógépen kémprogramok futhatnak.

Tovább a teljes cikkhez >>> www.origo.hu/techbazis

<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó cikkek:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor 

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: