IKT műhely - Internetről általában

Szabad a pálya a szupergyors 802.11ac wifi szabvány előtt

Az eszközminősítéssel foglalkozó iparági szövetség, a Wi-Fi Alliance tegnap bejelentette, hogy elindították aWi-Fi Certified ac minősítő programjukat, és ezzel ténylegesen is hivatalossá vált az új wifiszabvány, a 802.11ac alkalmazása a hardvergyártók esetében.

Szabad a pálya a szupergyors 802.11ac wifi szabvány előtt

Az új szabvány alkalmazkodik az igen gyors ütemű technológiai változásokhoz, és háromszor gyorsabb átviteli sebességet biztosít, mint az igen népszerű Wireless-N (802.11n), emellett ki tudja szolgálni a legújabb, egyre terjedő igényeket: Ultra HD, 4K videó, multimédia, gyors fájlátvitel az otthoni hálózatban. Ez a szabvány a Wireless-N-nel ellentétben a jobb minőség érdekében csak 5 GHz-es frekvencián működik, késleltetési ideje viszont sokkal kedvezőbb, mint a korábbi szabványoké – ez elengedhetetlen a játékok és a streamtartalmak élvezetéhez.

Már vannak olyan termékek, amelyek benne vannak a programban, ezeket amár többször foglalkoztak a témával, így kollégám tanácsára néhány fontos tényt megemlítek az új szabvánnyal kapcsolatban: iparági pletykák szerint a PC-s processzorok után a wifitechnológiák kialakításában is arra halad a fejlődés: hogy az okostelefonok igényeinek megfeleljenek, ezért van az, hogy a spatial streamen 150 Mb/s helyett 433 Mb/s lehet a csúcssebességszabványosították a Wireless-N-nél is létező, de többféleképp megvalósítható beam formingot (az optimális forrás keresése, ebből fakadóan hatékonyabb adatátvitel és kisebb fogyasztás)Ajánlott olvasmányok a Prohardverről:IEEE 802.11ac Wi-Fi szabvány, illetveIEEE 802.11n Wi-Fi szabvány.

Tovább a teljes cikkhez >>> itcafe.hu

<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó cikkek:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor 

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: