Hírek - IKT hírek röviden

Magyar diákok is nyertek Google ösztöndíjakat

A Google tegnap jelentette behivatalos blogjában két ösztöndíjpályázatának eredményeit, és a nyertesek, illetve finalisták között magyar diákok is vannak.

Mindkét kezdeményezés célja, hogy olyanokat támogassanak számítástechnikai tanulmányaik során a világon, akik valamilyen hátránnyal indulnak a pályán.

Az egyik ösztöndíjat Anita Borg, a 2003-ban elhunyt informatikus emlékére alapította a Google egy évvel a halála után, és mivel a mérnök egész életében küzdött azért, hogy minél több nő válasszon informatikai pályát, az ösztöndíj is őket támogatja. Ebben a programban az EMEA-régió (Európa, Közel-Kelet, Afrika) kategóriában Varga Virág, a Pannon Egyetem hallgatója jutott ösztöndíjhoz.

A másik ösztöndíj a hátránnyal élő európai diákokat segíti. Itt Kormányos Balázs, a BME, illetve Ócsvári Áron, az ELTE hallgatója élvezheti az ösztöndíj támogatását.

Tovább a teljes cikkhez >>> itcafe.hu

<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó cikkek:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor 

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: