Hírek - IKT hírek röviden

Segítség a digitális átálláshoz

Az Európai Unió hazánk által is elfogadott és jogszabályba iktatott ajánlása értelmében az egyszerű szoba- vagy tetőantennával fogható hagyományos analóg földfelszíni műsorsugárzást le kell állítani, és helyette már csak digitális módon sugározhatóak tévéműsorok a továbbiakban.

Az erre a célra használt műsorszóró frekvenciák egy részét ugyanis később más célra kívánják hasznosítani.Az antennával vehető analóg műsorsugárzást Magyarországon két ütemben kapcsolják le: az ország nagyobb részén 2013 július 31-ig, más részein pedig október 31-ig.

Ezt követően egyszerű antennával, a hagyományos analóg módon már nem lesznek foghatóak a műsorok, csak kiegészítő digitális vevőkészülékkel.Ezt a folyamatot nevezzük „digitális átállásnak”, melynek során a hagyományos, analóg földfelszíni műsorterjesztés helyébe a korszerűbb, jobb kép- és hangminőséget és több csatornát biztosító digitális műsorszórás lép.

Tovább a teljes cikkhez >>> prim.hu

<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó cikkek:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor 

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: