Hírek - IKT hírek röviden

A vírust ki lehet írtani, de John McAfee nehéz eset

végén robbant John McAfee szorija a világsajtóban: a nevét viselő vírusirtó programmal meggazdagodott szoftvermogult gyilkossággal vádolták, és hosszas, több országon átívelő hajtóvadászatot indítottak ellene Közép-Amerikában a helyi hatóságok.

McAfee a belizei dzsungelben bujkált, majd hetekkel később Guatemalában kapták el, és kitoloncolták az Egyesült Államokba, ahol jelenleg is tartózkodik.

Hogy a gyilkossággal kapcsolatos nyomozás hogy áll, arról keveset tudni, a botrányhős most Portlandben él, jógát tanít, és az önéletrajzán dolgozik, ami állítólag képregény formájában fog megjelenni. A napokban újra hallatott magáról, egy nehezen értelmezhető paródiavideóval, ami azonnal hihetetlenül népszerű lett a YouTube-on.

McAfee a vírusirtó cégét és azzal a programot is már eladta az Intelnek, és azóta többször nyilatkozott arról, hogy nem tetszik neki az az irány, amerre az új gazda a szoftver fejlesztését elvitte. Tavaly egy interjúban azt mondta, már nem is használja azt, mert túl idegesítő.

Tovább a teljes cikkhez >>> index.hu/tech

<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó cikkek:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor 

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: