IKT műhely - Internetről általában

Magyarországra érkezett a Microsoft online csoportmunkát támogató megoldása, a Business Productivity Online SuiteMagyarországra érkezett a Microsoft online csoportmunkát támogató megoldása, a Business Productivity Online Suite

 

A Microsoft hosztolt kommunikációs és csoportmunkát támogató megoldása, a Business Productivity Online Suite (BPOS) április közepétől kereskedelmi forgalomban is elérhető Magyarországon.

 

A szolgáltatás lényege, hogy a felhasználók a Microsoft által hosztolt adatközpontokból szolgáltatva élvezhetik a magas rendelkezésre állás, az átfogó informatikai biztonság és az egyszerű IT-menedzsment előnyeit. Az egy hónapig ingyenesen kipróbálható csomag havidíja később felhasználónként 8,52 EUR, azaz hozzávetőleg 2260 forint lesz. Ezért az összegért cserébe az alábbi alkalmazások szolgáltatásai válnak hozzáférhetővé:

  • Microsoft Exchange Online: a népszerű Exchange Server funkcióit nyújtja a felhasználók számára – megbízható, bárhonnan elérhető levelezés, közös naptárak, feladatlisták, levelezés Outlook-ban, mobiltelefonról, vagy az Outlook WebAccess segítségével.

  • Microsoft SharePoint Online: dokumentumtárak, listák és rugalmas csoportmunka az internet segítségével. A SharePoint kisebb és nagyobb csoportok életébe vihet rendszert, és biztosíthatja, hogy egy központi helyen minden résztvevő a legfrissebb, aktuális adatokat és dokumentumokat találhassa meg.
  • Microsoft Office Communications Online: azonnali üzenetküldés, jelenlét-érzékelés és tartalommegosztás. A megfelelő jogosultságokkal rendelkező munkatársak az azonnali üzenetküldő alkalmazások számos előnyét élvezhetik egy kontrollált, vállalati környezetben.

  • Microsoft Office Live Meeting: online konferenciák és megbeszélések weben keresztül. Segítségével a résztvevők dokumentumokat, prezentációs fájlokat oszthatnak meg egymással. A költséghatékony megoldással jelentős megtakarítások érhetők el az utazási kiadások terén.

A Business Productivity Online Suite rugalmasságának köszönhetően mind a kis- és közép, mind a nagyvállalatok igényeit képes kielégíteni. A szolgáltatás-csomag kiemelkedő előnye, hogy a funkciók az internet segítségével szinte bárhonnan elérhetők. Amennyiben az ügyfél igényei az előfizetési időszakban megváltoznak, a kiépítés dinamikusan bővíthető új beruházás nélkül, miközben a változatlan adminisztrációs panelnek köszönhetően a menedzsment is egyszerű marad.

 

A rugalmasság mellett a csomag másik fő jellemzője a biztonság. A szolgáltatások egyrészt a köztudottan védett internetprotokollokonpl. HTTP over SSL – keresztül érhetők el, másrészt a hibatűrő, redundáns hálózati architektúra révén egy esetleg időlegesen elérhetetlenné váló adatközpont helyét azonnal átveszi egy másik. Ezen tulajdonságoknak köszönhetően a Microsoft Online Services a szerződésben 99,9%-os rendelkezésre állást is garantál.

 

Azt tapasztaljuk, hogy az ügyfelek körében tipikusan azért népszerű ez az új szolgáltatás, mert kockázat nélkül tudják bevezetni, hiszen van próbaidőszak, és a havidíjas konstrukcióban gyakorlatilag bekerülési költség nélkül vehetik igénybe. Eddig nyolc ügyfelünknél alkalmaztuk, közülük négyen már teljesen átálltak erre a rendszerre, olyan cégek is, amelyeknek nem volt még szerverük.” – mondta Zombory Zoltán, a BPOS tesztelését már tavaly novemberben megkezdő Zomputer Kft. ügyvezető igazgatója.

 

A szolgáltatás nemcsak a végfelhasználók számára lehet vonzó, hiszen a Microsoft hagyományaira építve a kisebb és a nagyobb partnereknek egyaránt lehetőséget kínál arra, hogy a BPOS szolgáltatások értékesítésével új üzleti lehetőségeket teremtsenek maguknak. Emellett a sikeresen értékesítő partnerek ingyenesen juthatnak hozzá a BPOS használatának jogához.

 

„Az elmúlt több mint 20 évben annak köszönhettük töretlen fejlődésünket, hogy mindig időben mozdultunk rá az új technológiai lehetőségekre, a számtalan újdonság közül sikeresen választottuk ki azokat, amelyek az ügyfeleknek valóban jelentős hozzáadott értéket teremtenek. Úgy gondoljuk, a szoftverek és alkalmazások szolgáltatási modellben történő nyújtása az a terület, amelyre a magyar piacon most érdemes belépni.” – mondta el Bátorfi Péter, a Delta Informatika Zrt. műszaki vezérigazgató-helyettese.

 

“Az üzleti hatékonyság kulcsfontosságú az informatika alkalmazásában. Azért izgalmasak a Microsoft Online szolgáltatásai, mert ezek segítségével a legkisebb vállalkozások is élvezhetik a nagyvállalati szintű hatékonysági eszközöket, míg a legkisebbektől a legnagyobbakig mindenki élhet a központi infrastruktúra nyújtotta költségelőnyökkel. Habár a szolgáltatásokat közvetlenül a Microsoft nyújtja, a partnereknek mégis számos lehetőségük nyílik arra, hogy saját szolgáltatásaikkal kiegészítsék azokat, és így továbbra is szoros kapcsolatokat ápoljanak ügyfeleikkel.”tette hozzá Nagy Levente, a Microsoft Magyarország Office üzletágának vezetője.

 

További információk:

***

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: