IKT műhely - IKT az osztályomban

Tagul – Akárcsak a Wordle, kiegészítve hiperhivatkozásokkalTagul – Akárcsak a Wordle, kiegészítve hiperhivatkozásokkal

Tagul egy ingyenes szófelhő generátor, ami olyan többletszolgáltatással rendelkezik, amivel a többi ilyen program, mint például a Wordle, nem. A különbség e két alkalmazás között, hogy mikor egy szófelhőt készítünk a Tagul segítségével, akkor az minden egyes szót a Google keresőjéhez linkel

 

Tagul – Akárcsak a Wordle, kiegészítve hiperhivatkozásokkalMikor rákattintunk egy elemre, az ahhoz a szóhoz tartozó Google keresési eredményoldal jelenik meg. A Tagul azokból a szavakból készít szófelhőt, amiket az a szöveg tartalmaz, amit a Tagul profilunkba töltünk fel. Emellett a szófelhőt előállíthatjuk tetszőleges weboldal szavaiból is, ugyanis az alkalmazásnak megadhatunk oldalakra mutató hivatkozástokat is. 

 

Ahogy más szófelhő előállító program, a Tagul is képes arra, hogy olyan szavakat jelöljünk ki vele, amiket nem szeretnénk a felhőnkben látni. Amikor az alkalmazás elkészíti a szófelhőnket, egy beágyazható kódot kapunk, amit csak el kell helyeznünk a honlapunkon vagy blog oldalunkon.

 

Oktatási felhasználás
 
Jónéhány olyan emberrel találkoztam, akik a Wordle használatát javasolják, ha egy nagyobb szöveget kell elemezni. A Tagul is megfelelő erre a célra, sőt, a Google kereséshez linkelt szavak nagy segítséget jelenthetnek a diákoknak, amikor egy nagyobb szöveget kell feldolgozniuk. 
 
A cikk teljes terjedelemben itt olvasható www.freetech4teachers.com

***

Kapcsolódó cikkek:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: