IKT műhely - WEB2.0

Fotóplatformot vásárolt a FacebookFotóplatformot vásárolt a Facebook

A Mark Zuckerberg által alapított és vezetett közösségi portálra havonta több mint három milliárd digitális fotó kerül fel. A Facebook most megpróbálja megkönnyíteni a képek feltöltését.

A közösségi oldal a legegyszerűbb megoldást választotta. Nem bíbelődött egy saját rendszer kifejlesztésével, hanem egy már bevált szolgáltatást keresett a piacon. Miután rátalált a számára szimpatikus és az igényeinek megfelelő Divvyshot cégre megvásárolta azt. A döntés nem véletlen, hiszen a Divvyshot szolgáltatásának köszönhetően a felhasználók egyszerűen tölthetik fel a digitális fotóikat az internetre vagy egy online fotóalbumba.

Sam Odio, a Divvyshot alapítója közleményben jelentette be, hogy a közeljövőben nem vesznek fel több regisztrált tagot és a következő hat hétben jelenlegi technikájukat fokozatosan átadják a Facebooknak. Májustól a Divvyshot oldalára érkező embereket automatikusan átirányítják majd a közösségi platformra. A tranzakció pénzügyi részleteiről egyik fél sem nyilatkozott, de Sam Odio annyit elárult, hogy olyan ajánlatot kaptak, amit nem utasíthattak vissza.

Fotóplatformot vásárolt a Facebook

A Divvyshot lehetőséget ad arra, hogy jelenlegi ügyfelei egy Zip formátumú tömörített fájlba lementsék a korábban feltöltött felvételeiket. A vállalat szakembereit integrálják a Facebook fejlesztőrészlegébe. Az átvett három szakember elsődleges feladata a Facebook Photo funkció tökéletesítése lesz. A cél az, hogy a következő hetekben jelentős mértékben módosított és feljavított szolgáltatás még több látogató számára tegye vonzóvá a közösségi oldalt.

A Divvyshot rendszere lehetővé teszi, hogy több regisztrált tag is közösen hozzon létre egy fotóalbumot, valamint az abban szereplő felvételeket együtt kezelje és megossza egymással. Így lehetőség az egy rendezvényen készített összes kép egy mappába helyezésére, ezáltal az eseményeket látványos módon bemutató fotóalbum készíthető.

A cikk teljes terjedelemben itt olvasható sg.hu

***

 
 

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: