Hírek - IKT hírek röviden

Xbox 1 - A Microsoft értett a szóból

A Microsoftot az internet mindig hangoskodó népe már az xBox 1 megjelenése előtt fél évvel keresztre feszítette az eredetileg tervezett online rendszer miatt.

Mielőtt még bármit is tapasztaltunk volna az egész működéséből, az éppen nagy változásokon átmenő videojáték-piacra gyakorolt hatásaiból, alágyújtottunk, és élvezettel néztük, ahogy serceg.

Xbox 1 - A Microsoft értett a szóból

Sokak dávidi győzelmet emlegetnek, mások a Microsoft gyengeségét látják a meghátrálásban, de általában közös vélemény, hogy mára, a közösségi média elterjedésével az internetnek igenis van hangja, és az arctalan tömeg képes egyesülni egy-egy ügy miatt. Így tehát már nem is az a kérdés, hogy van-e hatalma a fogyasztóknak a piac meghatározó szereplői felett, hanem az, hogy jó érzékkel gyakoroljuk-e ezt a hatalmat?

A legtöbb sikeres cégvezető vagy tulajdonos, piacelemző, piaci mozgásokat és trendeket figyelő újságíró egyetért abban, hogy az egyszeri vásárlónak általában fogalma sincs arról, hogy akar egy még nem is kapható eszköztől vagy technológiától. A már meglévő kínálatból általában könnyebben megy a választás – bár sok esetben itt is megfigyelhető a bizonytalan döntéshozatal –, de ha már arról van szó, hogy valami nem létező dologról kell megmondanunk, hogymit várnánk tőle (milyen legyen az alakja, a színe, az anyaga, a szolgáltatásai, az esetleg mögötte álló rendszer), legtöbbünk elhasal a vizsgán.

Tovább a teljes cikkhez >>> itcafe.hu

<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó cikkek:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor 

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: