Hírek - IKT hírek röviden

Intel Ivy Bridge-E: jönnek a 4. generációs procik

Az új processzorok 4-6 CPU magot és maximum 15MB harmadik szintű gyorsító-tárat tartalmaznak, maximális hőtermelésük 130 watt (TDP).

Az SKU-któl függően sebességük 3,4GHz és 3,7GHz között van és támogatják a Turbo Boost technológiát, melynek segítségével a sebesség 3,9 GHz-re vagy 4GHz-re növelhető.

Egy friss hír szerint az új, Ivy Bridge alapú processzorok kibocsátása szeptember második hetében - szeptember 4-e és szeptember 11-e - között várható.A Core i7-4820K, i7-4930K és i74960X CPU-k gyorsabbak, mint a Sandy Bridge-E alapú lapkák, sokkal hatékonyabb mikro-architektúrán alapulnak és több új jellemzőt tartalmaznak.

Az Ivy Bridge CPU-k 100-200MHz-cel magasabb alap-órajellel dolgoznak, támogatják PCI-Express 3.0 határfelületet és képesek együtt dolgozni a DDR3-1866 memóriával. Az Ivy Bridge-E processzorok többi jellemzőjében nincs változás, megegyezik a Sandy Bridge_E lapkákéval.

Tovább a teljes cikkhez >>> prim.hu

<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó cikkek:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor 

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: