Hírek - IKT hírek röviden

Kit zavarnak még az idétlen okostelefon használati szokások?

Nem számít, nők vagyunk-e vagy férfiak: egyaránt az idegeinkre megy, ahogy néhány ember a mobilját használja, illetve képtelen normálisan használni azt.

A Microsoft Facebookon készített felmérése rámutatott, hogy az okostelefon-használók többségét nem zavarják saját mobilozási szokásaik, az viszont már igen, ha mások folyamatosan nézik mobiljaikat.

A Microsoft-felmérés válaszadói a telefon gyakori nézegetése mellett a hangos telefonálást, az illetlen helyzetekben és a négyszemközti beszélgetések alatt történő mobilozást tekintik még zavarónak, illetve sokan nevezték meg azt is zavaró helyzetként, amikor valaki a forgalmat akadályozza mobilozása miatt. Az idegesítő mobilozási szokások között találjuk még azt, amikor az emberek véletlenül felhívnak valakit a „zsebükből”, vagy egyszerűen csak elhagyják a készüléküket, ezzel teremtve lehetőséget a digitális adatokkal való visszaélésre.

A megkérdezettek 39 százaléka gondolja azt, hogy a nők és a férfiak hasonlóképpen gondoskodnak a mobiltelefonjuk biztonságáról. A Microsoft azonban úgy véli, hogy a valóság nem ezt mutatja.

Tovább a teljes cikkhez >>> hvg.hu

<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó cikkek:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor 

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: