IKT műhely - Netbiztonság

Az internet kalózkodásnak befellegzett az oroszoknál

A orosz parlament alsóháza pénteken arról döntött, hogy Oroszországban augusztustól megakadályozzák a hozzáférést a filmek és videofelvételek letöltésére szolgáló internetes kalózoldalakhoz.

A duma nagy többséggel, 337 szavazattal fogadta el a jogszabályt, amelyet mindössze két hete terjesztettek be együttesen a kormánypárti és az ellenzéki képviselőcsoportok.

Csak a Zsirinovszkij-féle liberális demokraták nem csatlakoztak a törvényjavaslathoz.Az orosz törvény a felhasználókat nem bünteti, csak azoknak az internetszolgáltatóknak a felelősségre vonását írja elő, amelyek révén a kalózoldalakon illegálisan elhelyezik a filmeket és filmsorozatokat.

Egyúttal elrendeli az ilyen oldalak blokkolását.Az internetes cégek élénken tiltakoztak a törvény elfogadása ellen, mivel azt üzletük oroszországi fejlesztésére nézve veszélyesnek tartják.

Tovább a teljes cikkhez >>> index.hu/tech

<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó cikkek:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor 

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: