Hírek - IKT hírek röviden

Jönnek a vezeték nélküli töltők

A következő években látványos fejlődés várható a drótnélküli energiaátviteli eszközök piacán, mert a technológiai vállalatok többsége már belépett a módszereket és eszközöket szabványosító Alliance for Wireless Power (A4WP) szövetségbe.

A negyven céget tömörítő szervezetnek már tagja többek közt a Broadcom, a Qualcomm és a Samsung, és most csatlakozott az Intel.

Januárban adta ki az A4WP a vezeték nélküli töltők technikai specifikációját, amely biztosítja majd a különböző gyártmányú töltők és elektronikus eszközök kompatibilitását. A konzorcium egyik fő feladata lesz az eszközök bevizsgálása olyan szempontból, hogy azok megfelelnek-e a szabványnak, és ha igen, akkor a termék dobozára rákerülhet majd az A4WP könnyen felismerhető logója.

Hasonló programot indított évekkel ezelőtt a Wi-Fi Alliance, hogy az emberek könnyen azonosítani tudják az egymással kompatibilis wifis eszközöket.Az Intel olyan megoldást is ki akar dolgozni, amellyel a laptopok tölteni tudják majd a melléjük helyezett mobiltelefonok és tabletek akkuját.

Tovább a teljes cikkhez >>> index.hu/tech

<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó cikkek:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor 

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: