Hírek - IKT hírek röviden

Lebuktak a nyomtatópatron-hamisítók

Az Egyesült Arab Emirátusok egyikében, Adzsmánban a hatóságok a múlt héten két kínai férfit tartóztattak le, akiket azzal vádolnak, hogy 280 millió dirham, azaz közel 17 milliárd forint értékben gyártottak, illetve forgalmaztak hamisított nyomtatópatronokat – számoltak be az ügyről, a helyi lapok, köztük aangol nyelvű oldala.

A gyanúsítottak a HP tintapatronjait, illetve tartozékokat másoltak le igen fejlett technológiával, majd ezeket terítették. A rendőrséget a HP egyik jogásza értesítette, aki egy próbavásárlás után vette észre a hamisítást, majd tett feljelentést.

A hamisítók igazán professzionális módon dolgoztak, három helyen gyártották a patronokat Adzsmánban, a rendőrök két műhelyt raktárakban, egyet pedig egy villában találtak meg. Ezen kívül volt még egy raktárépületük Dubajban, melyet a rendőrök egy ideig figyeltek, hogy minél több információhoz jussanak, majd a szükséges engedélyek beszerzése után ütöttek rajta a hamisítókon, a két tulajdonost, a kínai férfiakat letartóztatták, az árut és a gyártóeszközöket lefoglalták.

Tovább a teljes cikkhez >>> itcafe.hu

<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó cikkek:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor 

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: