Hírek - IKT hírek röviden

Maga alá temetik az adatok a MegaUpload tulaját

A MegaUpload eljárás alá fogott – és Új-Zélandon épp az amerikai kiadatási kérelem elbírálására váró – alapítója és tulajdonosa házi őrizetét arra használja fel, hogy folyamatosan kampányoljon maga mellett, illetve az őt bíróság elé állítani akaró szervezetek ellen.

Legújabb húzása az volt, hogy telekürtölte a sajtót azzal, hogy a tárhely korábbi fontos szolgáltatója, a holland székhelyű Leaseweb összesen 630 szerverről törölte a (zömében európai) felhasználók ott tárolt, összesen több petabájtnyi adatát. Kim Dotcom állítólag azok után fordult a sajtóhoz, hogy a Leaseweb értesítette őt a törlési szándékról, és azért háborodott fel, mivel nyomatékos kérése ellenére a hosztingszolgáltató nem várta meg, hogy az illetékes amerikai bíróság döntsön az adatok sorsa felől.

Az adatok sorsa egyébként a tavaly januári rajtaütés óta a levegőben lóg. Kiderült, hogy mind Dotcom, mind az amerikai hatóságok ügyvédjeinek szüksége van rájuk: az egyik a védelmet alapozná rájuk,a másik a vádat . Ugyanakkor a vállalkozás már nem működik, a tárhelyszolgáltatóknak pedig költséget jelent az adatok megtartása, az USA pedig nem állja a számlát.

Tovább a teljes cikkhez >>> itcafe.hu

<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó cikkek:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor 

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: