IKT műhely - Facebook

Sokmillió adat folyt ki ki a Facebook biztonsági résen

Jelentős biztonsági incidenst jelentett magyar idő szerint péntek éjszaka a Facebook: egy hiba következtében 6 millió felhasználó személyes adata szivárgott ki.

A Facebook már régóta üzemeltet egy olyan szolgáltatást, amelynek igénybe vételével letölthetjük saját facebookos tevékenységünk archívumát.

Az eszköz azonban hibás volt, és a közösségi oldal bejelentése szerint ez azt eredményezte, hogy 6 millió felhasználó (nem feltétlen publikus) email címe és telefonszáma került nyilvánosságra. A nyilvánosság alatt nem egy központi letöltőhelyről való elérhetőségre kell gondolni, az adatok úgy kerültek ki, hogy amikor a felhasználó saját tartalmait szerette volna letölteni, sokszor más emberek személyes adatai is belekerültek a letölthető adatbázisba.

A Facebook eddig nem kapott felhasználói észrevételt az illetéktelen kezekbe került adatok miatt. Magát egy hibát egy felhasználó jelentette nekik, de a professzionálisabb fajtából - a Facebook, akárcsak a Microsoft, pénzt fizet mindenkinek, aki biztonsági rést talál a szolgáltatásban.

Tovább a teljes cikkhez >>> hvg.hu

<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó cikkek:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor 

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: