Hírek - IKT hírek röviden

Az adatátvitel leggyorsabb módja - A Google feltalálta a spanyolviaszt

Szokatlan adatátviteli módszert tett elérhetővé a Google a fejlesztők számára:postán is beküldhetik a merevlemezüket az adatközpontjába.

Az ember azt gondolná, hogy amikor a keresőcég teljesen átlagos lakásokba köt be gigabites optikai internetelérést, akkor már nem lehet gond az adatátvitellel, de úgy tűnik a telekommunikációs hálózat nem minden esetben elégíti ki az igényeket.

A Google Cloud Storage szolgáltatást használó fejlesztőknek 80 dolláros kezelési költséget számláznak ki egy-egy merevlemez bekötése után, annak tárterületétől függetlenül. Ezt a módszert most még csak az Egyesült Államokban lehet választani.

Ezt a szolgáltatást többnyire arra használják a megrendelők, hogy a hatalmas adatkészletükön elemzéseket végezzenek el. terabájtnyi adat átvitele egy gyorsnak számító 100 megabites kapcsolaton már napokat venne igénybe.

Tovább a teljes cikkhez >>> index.hu/tech

<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó cikkek:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor 

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: