IKT műhely - Netbiztonság

Enyhülnek az elektromos eszközök repülőgépes használatának szabályai

Az amerikai légügyi hatóság, az FAA hónapokon belül enyhíthet az elektronikai eszközök használatára vonatkozó korlátozásain.

Érdekes, de a jelenlegi FAA-szabályozás értelmében 10 000 láb (kb.

méter) alatt is nyugodtan lehet használni bármilyen elektronikus eszközt a repülőgépeken, de csak abban az esetben, ha a légitársaságok szó szerint minden olyan eszközre vonatkozóan elkészítették a megfelelő vizsgálatokat, amiket az utasok bekapcsolnának és bizonyítják, hogy azok nem interferálnak a repülőgép elektronikus rendszerével. Érthető, miért tiltja meg minden légitársaság a fel- és leszállás alatti kütyüzést.

A mobilhívások tilalma azért marad érvényben továbbra is, mert az FAA attól tart, a nagy sebességgel haladó repülőgépekről indított hívások nagy terhet rónak a mobilhálózatokra, ráadásul a repülőgépben kényszerűségből órákra összezárt utasok minden bizonnyal kiborulnának, ha az egész utasfülke folyamatosan telefonálna.A tervezetből lehet, kiveszik majd a laptopokat, mivel ezek nehezebbek, mint egy tablet vagy okostelefon (egy mai modern, hordozható számítógép 2-3 kiló, míg egy tablet fél kilónál nem nehezebb), így esetleges vészhelyzetekben sokkal veszélyesebbek, és komoly sérülést okozhatnak az utasokban, ha zuhanás közben elszabadulnak.

Tovább a teljes cikkhez >>> index.hu/tech

<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó cikkek:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor 

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: