Hírek - IKT hírek röviden

Felejtsük már el a DOS-t!

Az fn.hir24 hu Miklósy Miklóst, a Saldo Pénzügyi Tanácsadó és Informatikai Zrt vállalatirányítási rendszerek üzletágának vezetőjét kérdezte a hamarosan meginduló nagy változásról, a helyhatóságokat érintő könyvelési és beszámolási módok újdonságairól.

A szakember elmondta, hogy bár a kormányrendelet már megszületett, de a részletszabályokat (végrehajtási rendeletet) még nem alkották meg. Így közeleg ugyan a határidő, de a januári módosításokról egyelőre csak általános információkat lehet tudni, részletes iránymutatások és szakmai anyagok még nem állnak rendelkezésre.

A magyar állam a váltást egy uniós direktíva miatt már régóta tervezi, és most úgy tűnik, hogy 2014-től valóban elindul az új szisztéma – összegezte Miklósy Miklós a jelenlegi helyzetet.Ingyenes, és nem kötelezőAz új számviteli rendszerhez a korábbi tervek szerint egy ingyenes központi IT-megoldást is biztosítana az állam.

Tovább a teljes cikkhez >>> itcafe.hu

<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó cikkek:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor 

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: