Hírek - IKT hírek röviden

Vége a mobilmutyinak?

Az Európai Bizottság öt éven belül kiterjesztené a fordított áfafizetés intézményét a mobiltelefonokra, telekommunikációs szolgáltatásokra és a játékkonzolokra is.

Hamarosan véget érhet az üzlet azon kereskedők számára, akik az áfa meg( nem )fizetésével és visszaigénylésével trükközve jutnak plusz bevételhez.

A Napi Gazdaság beszámolója szerint az Európai Bizottság néhány hónapon belül kidolgozza, 2018 végén pedig hatályba is léptetheti az új szabályrendszert, ami több területre is kiterjeszti a trükközést megakadályozó fordított áfafizetést.A fordított szabályozás lényege, hogy az áfát nem az eladó, hanem a vevő fizeti be, így nem lehet azzal trükközni, hogy a vevő visszaigényli azt az áfát, amit az eladó sosem fizetett meg.

A megújuló adószabályok alá esik várhatóan a mobiltelefonok értékesítése, a telekommunikációs szolgáltatások, a játékkonzolok, számítógépek, laptopok és táblagépek kereskedelme, valamint az integrált áramkörök adásvétele is.

Tovább a teljes cikkhez >>> hvg.hu

<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó cikkek:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi GáborHozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: