Hírek - IKT hírek röviden

Nagy sikere van az Alexa Balázs DateMySchool közösségi oldalának az USA-ban

Egy magyar fiú, Alexa Balázs és csapata indította el az USA-ban a Facebook egyes elemeit is felhasználó társkereső oldalt, a DateMySchoolt, ami óriási siker – írja az Index.

Egy magyar fiú, Alexa Balázs hozta létre DateMySchool nevű oldalt, vagyis az USA leggyorsabban növekvő, egyelőre diákokra és végzett egyetemistákra építő nagy társkereső portálját – számolt be azIndex .A vállalkozás 2010-es alapítása óta sorban állnak a cégért befektetők, a sikersztorijukat pedig már tanítják a top üzleti iskolákban.

Év végére szeretnék elérni az egymillió felhasználót, hogy az eddig beléjük fektetett 3 millió dollár (mostani árfolyamon mintegy 660 millió forint) mellé ennek akár a többszöröse érkezzen.A Datemyschool a Facebook alapötletéhez hasonlító modellre épül, ötvözve azt a hagyományos társkereső oldalnak számító Match com egyes elemeivel.

A rendszerben egy Facebook-szerű hír- és üzenőfalon lehet kommunikálni vagy egyéb tartalmat kirakni, ami közösségivé teszi az oldalt.Alexáék eleve egy részpiacra lőttek: csak az amerikai felsőoktatásban tanulók tudnak regisztrálni, az egyetemi mailcímük mellett még néhány biztos azonosítást lehetővé tevő adat megadásával.

Tovább a teljes cikkhez >>> hvg.hu

<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó cikkek:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi GáborHozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: