Hírek - IKT hírek röviden

A Vodafone bekebelezi a vezető német kábelcéget

Mégis a Vodafone Németország szerezheti meg a Kabel Deutschlandot, ezzel a brit tulajdonú operátor helyi leányvállalata olyan, csomagolt ajánlatokkal bővítheti portfólióját, melyek telekommunikációs szolgáltatások szinte teljes választékát kínálják, a mobiltelefon-szolgáltatástól kezdve a tévészolgáltatásig.

A Vodafone bekebelezi a vezető német kábelcéget

A két cég közti megállapodásra azután kerülhetett sor, hogy a mobilszolgáltató korábbi, 7,2 milliárd eurós vételi ajánlatát megtoldotta további 600 millió euróval.A Kabel Deutschland potenciális felvásárlásával kapcsolatos első információk idén februárban kerültek először napvilágra, a Vodafone már ekkor tárgyalt a kábelszolgáltatóval egy pontenciális felvásárlás kapcsán.

Szakértők akkor 6 milliárd euróra becsülték a 8,5 millió ügyféllel rendelkező kábelszolgáltató piaci értékét, melyre végül a tavasz végén tett először összegszerű felvásárlási ajánlatot a Vodafone. A 7,2 milliárd euróról szóló vételi ajánlatot azonban a Kabel Deutschland kevesellte, ám a tárgyalások folytatódtak a felek közt.

Tovább a teljes cikkhez >>> www.hwsw.hu

<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó cikkek:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor 

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: