Hírek - IKT hírek röviden

Kártérítést ad az Apple az in-app károsultaknak

Alapjában véve a szülő felelőssége, ha a gyereke a pénztárcájából kontroll nélkül költeni kezd és ez akkor is igaz, ha mindezt egy iPad-en teszi.

Viszont az elmúlt évek tendenciáinak eredménye az, hogy főként a játékok nagy része már tartalmaz in-app vásárlási lehetőséget, sőt, erre nem felejt el figyelmeztetni minden egyes alkalommal.

Kártérítést ad az Apple az in-app károsultaknak

A gyerekek nyilván csak a könnyítési lehetőséget érzik egy-egy ilyen felhívásban, a pénz fogalmait pedig gyakran még nem is ismerik.RendszerhibákNincs semmi probléma, ha a szülőnek van lehetősége kontrollt gyakorolni, de az Apple rendszerében sokáig hiába kellett az ingyenes vagy fizetős appok telepítésekor jelszót beírni, a program ezt már az appon belüli fizetéskor nem kérte, így akár jelentős összegeket tudtak a gyerekek többnyire tudtukon kívül költeni a szüleik hitelkártyáiról.

Másrészt a jelszó beírását követően egy bizonyos ideig jelszó nélkül lehetett további tranzakciókat bonyolítani. Ez utóbbinak az eredménye, hogy a szülő megvásárolt egy programot mondjuk a gyereknek, aki kézbevéve az okostelefont vagy tabletet, a következő percekben szabadon vásárolhatott.

Tovább a teljes cikkhez >>> www.hwsw.hu

<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó cikkek:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi GáborHozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: