IKT műhely - Netbiztonság

Személyes adatok letiltása - a Google nem köteles törölni?

A Google nem kötelezhető arra, hogy személyes információkat töröljön, tiltson le a keresőmotorja indexéből, ha valaki úgy véli, hogy a találati oldalon a vele összekapcsolható találatok rá nézve károsak, megsértik a jó hírnévhez való jogát stb – közölte mai állásfoglalásában egy felkért tanácsadó az Európai Bíróságon folyó ügy kapcsán.

Személyes adatok letiltása - a Google nem köteles törölni?

A már rég húzódó eljárást egy spanyol férfi indította meg, aki saját nevére rákeresve olyan több éves, újságban megjelent közleményre talált rá, melyben azt írják le, hogy a társadalombiztosítással szembeni adóssága miatt árverésre bocsátják vagyontárgyait. A férfi az információk törlését kérte a Google-tól, ám ők nem tettek eleget a kérésnek, erre bírósághoz fordult, ahol neki adtak igazat.

A Google vitatta a döntést, ezért került az ügy az Európai Bírósághoz. Csak a tartalom közzétevőjét lehet felelősségre vonni A várhatóan az év végén lezáruló perben most Niilo Jääskinen főtanácsnok (advocate general) fejtette ki véleményét – a szakértőként bevont főtanácsnokok megszólalásai nagyon fontosak, a legtöbb esetben megelőlegezik a későbbi bírói döntést.

Tovább a teljes cikkhez >>> itcafe.hu

<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó cikkek:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor 

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: