Hírek - IKT hírek röviden

Ouya: játékkonzol (nem csak) gyerekeknek

Az Ouya játékkonzolok váratlanul érkeztek a konzolpiacra tavaly, eredetileg csak egy ötletként, ami sikeresen gründolt tőkét magának a Kickstarter közösségi finanszírozási rendszerében.

Az ötletgazdák a pénzért cserébe azt ígérték, hogy nagyon olcsón egy nyílt-forrású szoftverekkel operáló, nyílt piactérrel rendelkező konzolt dobnak piacra, ami igény szerint akár modulárisan fejleszthető is.

Ouya: játékkonzol (nem csak) gyerekeknek

A kampány annyira sikeres volt, hogy 8,5 millió dollárt sikerült összegyűjteni, majd valódi befektetőktől további 15 milliót, így a termékfejlesztésnek nem volt semmi akadálya. Mától pedig bárki megvásárolhatja a terméket, az USA-ban a nagyobb kereskedelmi hálózatok közül több, például az Amazon, BestBuy vagy a Target is értékesíti az Ouyát.

Kicsi-olcsó A 99 dolláros kocka-konzolhoz jelenleg 150 játék elérhető, ez a jövőben várhatóan jelentősen bővül majd. Azzal kapcsolatban se legyenek illúziói senkinek, hogy lesznek-e nagy nevek a játékhoz.

Tovább a teljes cikkhez >>> www.hwsw.hu

<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó cikkek:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor 

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: