IKT műhely - Internetről általában

Miért lassú az internet kapcsolat? EU tanulmány

Az Európai Bizottság (EB) ma közleményben ismertette egy általuk megrendelt tanulmány eredményeit, mely bizonyítja azokat a véleményeket és feltételezéseket, melyek szerint az EU-ban az internetszolgáltatók a széles sávú kapcsolatoknál nem biztosítják azokat a le- és feltöltési paramétereket, melyeket az előfizetői szerződések reklámjaiban ígérnek: a felmérés azt állapította meg, hogy átlagosan csak az ígért érték 74 százalékát érik el a valós adatok.

A témáról egyébként az IT café nemrég közölt egy hosszabb elemző írást.Neelie Kroes, az EB digitális menetrendért felelős alelnöke a kutatást kommentálva elmondta, hogy ez a felmérés az első valóban hivatalos kimutatás arról, hogy az unió államaiban jelentős különbség van az ígért, illetve a valósan szolgáltatott teljesítmény között a széles sávú internetkapcsolatoknál.

Az eltérések országonként változnak, és a legtöbb esetben különféle hirdetési trükköknek köszönhetőek (a legegyszerűbb ezek közül az, amikor nem a garantált minimumot, hanem az elérhető maximumot jelenítik meg a reklámokban). Kroes asszony az eredményeket újabb bizonyítéknak tartja arra, hogy szükséges egy egységes európai távközlési piac, hogy többek közt a fogyasztók is hatékonyabban tudják érvényesíteni jogaikat.

Tovább a teljes cikkhez >>> itcafe.hu

<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó cikkek:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor 

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: