Hírek - IKT hírek röviden

Újdonságok a  Firefox 22

Ismét menetrendszerűen érkezett a Firefox, illetve udvartartásának új verziói.

Kiemelt újdonság a WebRTC támogatása, amellyel szabványos módon, beépülő bővítmények nélkül lehet videó- és hanghívási támogatást, valamint fájlmegosztási megoldásokat beépíteni a webalakalmazásokba.

A Web Real-Time Communications (WebRTC) segítségével a fejlesztők könnydén integrálhatják ezeket a képességeket a webalakalmazásokba, amelyek számos böngészőben és platformon elérhetőek, hála a széles iparági támogatottságnak. A Mozilla mellett a Chrome és a Opera is támogatja ezt a megoldást.

A WebRTC technológia segítségével videóhívásokat lehet kezdeményezni és fogadni mind asztali, mind mobil böngészőkkel, vagy éppen élő videót, fájlokat és képeket megosztani a családtagokkal, barátokkal, munkatársakkal. Mozilla bemutató) Ebben a verzióban lett elérhető a Mozilla által életre hívott különleges JavaScript-variáns az asm.

Tovább a teljes cikkhez >>> itcafe.hu

<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó cikkek:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor 

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: